Miletove mesne poslastice

Rođeni smo u zemlji roštilja! Volimo ga, jedemo, slavimo i ponosimo se ovim domaćim specijalitetom! U nameri da pronađem dobar recept za ćevape, koje toliko volim u svim svojim varijacijama i kombinacijama, krećem u potragu za onim originalnim, bez jaja, prezli, vegete...

E, tu kreću muke: tutorijali, recepti, specijalni saveti, tajni sastojci, “višak” sastojci. Ruku na srce, budu oni dobri, ali nije to to.. I baš u trenutku kad sam već bila spremna da odustanem od bezuspešnog traganja za fast fudom koji roštilj tretira kao vrsni specijalitet, nađem se u Birčaninovoj 39.

Puna bašta je prvi znak da se u tom ćošku nešto doobroo krčka. Šarenolik meni nudi i ćevape (koje sam kasnije probala), ali mi je u tom trenutku pažnju privukla lepinja sa mesom sa roštilja, pomfritom i prilogom, nešto kao giros. Minut kasnije čujem da je to čuvena Mile pljeskavica, kroz glavu mi prolazi da sam još odavno dobila preporuku za degustaciju ovih mesnih poslastica.

Vlasnik ovog express restorana je baš on – čuveni Mile kuvar, koji svakom komadu hranu posvećuje posebnu pažnju. Šest godina iskustva u radu sa hranom i gostima koji se uvek i iznova vraćaju, rangiralo je njegovu kuhinju na zavidni nivo. Ne samo među stanovnicima i zaposlenima u okolini, već i među stranim turistima koji posećuju Beograd, a čiji je cilj da probaju čuveni srpski roštilj, u posebnom obliku –specijalitet Mile brutale ili još bolje Mile zver!

U prvom slučaju na scenu stupa punjeno pileće belo meso sa dimljenim kačkavaljem, šunkom, pečenicom, kulenom i rolovano slaninicom. U drugom, glavnu ulogu igra pljeskavica punjena topingom od kačkavalja i čilija, rolovana slaninicom. Ma, prste da poližeš!

Pored klasične brze hrane, u ponudi je restoranski meni koji omogućava povoljnu, raznoliku i kvalitetnu ishranu, svakog dana. Po potrebi, hranu pakuju u odgovarajuću ambalažu sa plastičnim priborom, koju možete pojesti kod kuće, u kancelariji ili na radnim mestima.

Kao redovan gost, probala sam i mnoge druge specijalitete, naravno, i ćevape! Verovali ili ne, definitivno sam odustala od pripremanja istih. Mile to radi majstorski i jednostavno ne želim da mu oduzmem tu titulu! Gulaš i punjene paprike (koje sprema za čistu peticu) me obore sa nogu svaki put! Dnevni meni varira, ali nesumnjivo je da je na njemu uvek nešto vrlo ukusno.

Svima vama koji držite do kvalitetne ishrane i domaćinske kuhinje – šaljemo toplu preporuku. Od roštilja, pohovanih jela, omleta, obrok salata, sendviča, palačinki…do kuvanih jela. Izbor je veliki, a kvalitet proveren.