Nešto slatko?

"Novo britansko istraživanje pokazalo je da 9 od 10 ispitanika voli čokoladu. Deseti laže!"
-Robert Paul-
E pa ako i vi ne možete odoleti slatkišima, onda imamo odlične predloge čime se možete zasladiti danas ili obradovati dragu osobu i uživati zajedno!

Hteli ili ne, moramo priznati da se mali broj nas može odupreti kremastoj čokoladnoj torti ili sočnom voćnom kolaču. A i zašto bi?!

Kažu da čokolada ubrzava rad srca više nego sam čin ljubljenja sa voljenom osobom. Ne znam baš da li se mogu složiti sa tim, ali ova kombinacija je bez ikakve sumnje pun pogodak! Setite se samo užitka koji nam, pa i samo jedan zalogaj nečeg slatkog pruža mmm... E pa ta sitna zadovoljstva nam i čine život lepšim.

Osim toga, istraživanja su pokazala da čokolada poboljšava pamćenje i koncentraciju, kao i sposobnost rešavanja problema, tako što povećava protok krvi u mozak.

Naoružani ovim znanjem o nezamenljivoj poslastici, možete uživati u ponudi koju Vam preporučujemo. Bilo da ste ljubitelj torti, palačinki, voćnih ili čokoladnih poslastica, ovde možete pronaći ono što volite ili otkrijete novi omiljeni slatkiš. Dobro zvuči, zar ne?

 

Evo prvog predloga: Boomerang poslastičarnica koja se nalazi na Crvenom krstu, nudi provereno ukusne kolače i torte. Bilo da želite da uživate u njihovim slatkišima kući ili da učinite neki dogadjaj još slađim. Da li ste za kapkejkove, voćne korpice, najčokoladniju ili nugat-višnja tortu? Odlučite sami, svakako izbor je veliki.

manastirski kolac-Boomerang

Naruči hranu preko sajta

A možda volite neke od “standardnih” poslastica kao što su palačinke? Onda je pravi predlog Sofi palačinkarnica! ...mada moramo da priznamo da standardne svakako nisu, s’obzirom na količinu krema u svakoj porciji, kombinaciji ukusa I raznovrsnoj ponudi: Kapri, Reforma, Euridika, Švarcvald, Romansa, Elegans, Šeri i mnoge druge. Osim slatkih, u ponudi su i slane palačinke.

kapri palacinka-Sofi

Naruči hranu preko sajta

Ili ste za nešto drugačije? U tom slučaju, libanski restoran Hanan preporučuje svoje delikatesne deserte koji se slatko tope u ustima. Ukoliko niste probali do sada, pravo je vreme da osetite čari orijentalne kuhinje.  Razne vrste baklava sa pistaćima, indijskim orahom, čokoladom, gi puterom, kakaom ili njihov libanski mix? Nećete pogrešiti šta god da odaberete!

baklava orah cokolada-Hanan

Naruči hranu preko sajta

Ukoliko ste ipak ljubitelj  “tradicionalnih” slatkiša onda ne možete a da ne probate hrskave a ujedno i sočne pite po kojima su poznati Lelas Gurmanluci. Pravi gurmani znaju o čemu pričam! Slatko-kiseli ukus višnje, u ove vrele dane je okrepljujuć ili nešto blaži ukus jabuke, pa još onako lepo servirani…idealna poslastica nakon ručka.

pita sa visnjama-Lelas

Naruči hranu preko sajta

I za kraj kao šlag na torti! Osim što nema šlaga, a ni torte…već čokolade, banana, ananasa, jabuke….Ne, nije voćna salata, već kineski pohovani specijaliteti restorana Mister Wok. Ako ste mislili da oni nemaju šta da ponude čime bi se zasladili, varate se! A oni koji su probali preporučuju pohovane jabuke…kažu sa tajnim začinom ;)

pohovane banane-Mister Wok

Naruči hranu preko sajta

 

Za Vas imamo još predloga, ali o njima drugom prilikom. I onako postoji šansa da budete u slatkim mukama prilikom odabira. Moramo da priznamo, birajući restorane koje bi Vam preporučili a koji mogu da zadovolje apetit i najzahtevnijeg gurmana i obožavaoca slatkiša, nismo mogli da odolimo a da  slasno ne smažemo neki ;)

Prijatno!