Giros dostava
Kiklop Batutova
35-45
min
Batutova 5
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 90 din.
Dostava do
22:45
Minimum
950 din.
min
Batutova 5



Gyropolis Makedonska
35-45
min
Makedonska 5
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 200 din.
Dostava do
22:15
Minimum
600 din.
min
Makedonska 5



Giros Borko
35-45
min
Cara Dušana 49, Zemun
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
BESPLATNA DOSTAVA
Dostava do
21:30
Minimum
500 din.
min
Cara Dušana 49, Zemun



Giros Plus Novi Beograd
35-45
min
Jurija Gagarina 231b
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
BESPLATNA DOSTAVA
Dostava do
22:45
Minimum
800 din.
min
Jurija Gagarina 231b



Kod Debelog
35-45
min
Svetogorska 50
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
BESPLATNA DOSTAVA
Dostava do
22:00
Minimum
720 din.
min
Svetogorska 50



Grčki giros
35-45
min
Masarikova 37
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 180 din.
Dostava do
22:45
Minimum
100 din.
min
Masarikova 37



Enjoy Fast Food
35-45
min
Dragomira Gajića 40
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 150 din.
Dostava do
21:00
Minimum
250 din.
min
Dragomira Gajića 40



Toledo M
35-45
min
Masarikova 5
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 230 din.
Dostava do
22:45
Minimum
200 din.
min
Masarikova 5



Dvorištance
35-45
min
Miće Milovanovića 5
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 280 din.
Dostava do
21:45
Minimum
100 din.
min
Miće Milovanovića 5



Splav restoran Viva
35-45
min
Tadeuša Košćuška bb
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 300 din.
Dostava do
22:00
Minimum
500 din.
min
Tadeuša Košćuška bb



Kiklop Zemun
35-45
min
Aleksandra Dubčeka 2
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
Od 100 din.
Dostava do
22:45
Minimum
1000 din.
min
Aleksandra Dubčeka 2



Gricko Food Factory
35-45
min
Savski nasip 7
Karticom kod dostavljača
Online plaćanje karticom
BESPLATNA DOSTAVA
Dostava do
16:45
Minimum
550 din.
min
Savski nasip 7




Ako želite da naručite giros na pravom ste mestu. Naruči odmah online! Giros je jedno od najpopularnijih grčkih jela, koja se često naručuju za dostavu. Kada pomislimo na Grčku, prva asocijacija nam je more, lepe široke peščane plaže, ali kada pomislimo na grčku kuhinju, prva pomisao je – giros. Poznat je širom sveta, pa tako i u Srbiji, gde je najčešće deo ponude restorana brze hrane. Iako su na našim prostorima omiljena jela sa roštilja, giros im je za petama. Giros je jelo koje se obično prvi put proba na letovanju, a zatim mu se rado vraćamo i uživamo u specifičnoj kombinaciji začina otopljenih u ukusnim girosima i kada smo u rodnom kraju. Tajna popularnosti girosa leži u tome što je to jako ukusno jelo, lako i brzo za pripremu, lako dostupno za dostavu i degustaciju, a spada u jedno od najjeftinijih jela. Giros na grčkom znači potpuni okret, što u potpunosti objašnjava njegov način pripreme. Pravi se od mesa, koje je obično svinjsko ili pileće, a često se može naručiti i giros miks kao mešavina obe vrste mesa. Smatra se da je preteča girosa turski doner kebab. Tako da ukoliko umesto pilećeg ili svinjskog mesa ipak izaberete teletinu, dobićete doner umesto girosa. Meso se stavi na metalnu šipku, isečeno na takne šnicle, zatim se dodaju začini. Ukoliko meso nije dovoljno sočno i masno, dodaju se komadići slanine(ali ne u doner ). Šipka se zatim stavlja oko grejača i okreće, kako bi se ispeklo sa svih strana ravnomerno. Kada se ispreče prvi sloj mesa, struže se nožem i spremno je za jelo. Na taj način, dobijamo uvek sočno i vruće meso. Ostatak mesa nastavlja da se rotira i dalje peče sve dok svo meso ne bude ispečeno. Kao čest sastav girosa, pojavljuje se pomfrit i pečeni krompirići, kao i luk. Takođe, možete izabrati salate – tzatziki, tirokafteri i melitzana. Mmm ukusno i tipično mediteranski! Postoje dva načina serviranja girosa. Osvežavajuće i sočno, giros je često lepo upakovan u jednu od tri vrste pite - običnu, kiparsku ili arapsku. Takođe se pakuje i u sendvič lepinje ili tortilje. Osim toga, kao drugi način na koji se može servirati kupcima, giros se može poslužiti u porciji, i to se naziva merida. Obično ta porcija teži oko 200 grama mesa, uz to sadrži pomfrit, salate, narezani luk, paradajz i sos. Giros je, naravno, grčki ali se kod nas girosom nazivaju i svi ostali slični proizvodi iz drugih mediteranskih kuhinja kao što su arapska, libanska, turska, izraelska...Tako da kao pandan girosu iz ovih kuhinja imamo doner i šavarmu koji se po malo razlikuju po ukusu a i po tome što se ne prave od svinjskog mesa. Razlikuju se i dodaci koji se stavljaju u jelo. U grčki giros definitivno ne idu ni tahini ni humus dok u blisko-istočnim varijantama predstavljaju nezaobilazni sastojak.